sobota, 2 stycznia 2016

Sałatka śledziowa

Jak dla mnie pyszna ;) Dobry sposób aby wykorzystać śledzie ze świąt ;)

Składniki:
- 4 pojedyncze płaty śledziowe (z zalewy olejowo-octowej)
- 5 jajek
- 3 większe ziemniaki
- 2 duże marchewki
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 2-3 jabłka
- majonez, sól i pieprz

Wykonanie:
Ziemniaki (w mundurkach) i marchew ugotować, jajka ugoować na twardo. Poczekać aż wystygną, obrać i pokroić w kostkę, Jabłka obrać i też pokroić w kostkę (bez gniazd nasiennych). Śledzie pokroić w większą kostkę, kukurydzę odcedzić i dodać do reszty składników. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły - na drugi dzień jest najlepsza ;)

Smacznego ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz